Review Taste Of Anarchy Tour @ Trix

Datum: 
vrijdag, 27 maart, 2015

In het muziekcentrum Trix kwam op vrijdag 27 maart 2015 een paar ongelooflijke en krachtige bands tesamen om de Club van de Trix op stelten te zetten. De bands Havenside, Angel Dust, Cruel Hand, Desolated, Lionheart, Coldburn en headliner Nasty zijn op een geweldige tour, namelijk de Taste Of Anarchy Tour 2015. En wat stond ons wel niet te wachten...

Deze Antwerpse show begon met de Amerikaanse band Havenside. Er stond nog niet echt veel volk in de kleine Club van de Trix, maar goed genoeg om een show te beginnen. Wat kunnen we zeggen over Havenside? Deze band stelt zich voor met hun eigen lekkere hardcore sound in het gangetje van bands als The Ghost Inside en Obey The Brave. De muziekset viel voor een beginneling goed mee. Het volk trok zich naar Havenside toe en daar is dan ook even alles mee gezegd.

Aangezien er even professionele activiteiten zich kwamen voorstellen, heb ik bands als Coldburn en Angel Dust maar voor de helft meegemaakt. Niet genoeg om hier een review van te schrijven. Maar ach, de harde en zware beatdown band Desolated zal het dan toch wel even goed maken, denk je? Niet echt. De laatste keer dat we hen zagen was op het Genkse festival Miner Fest en toen brak de stem van de zanger in twee. Misschien was het toevallig? In Antwerpen begon Desolated strak; instrumentaal zat het erg goed en ook qua stemtechnieken ging het erop vooruit. Tot de tweede song. Helaas kon de zanger weer niet bekoren, terwijl instrumentaal Desolated een ijzersterke band is. De samenwerking tussen band en instrument is mooi om te zien en te horen. Hier en daar waren er dan ook weer sterke violent dancers bezig en de sfeer was optimaal, als je dat toch kan noemen in het beatdown wereldje.

Na Desolated sprong de hardcore punk sensatie Cruel Hand naar voren. Deze band is een legende voor de hardcore wereld. Jammer genoeg dat ze zo weinig naar België komen, maar vandaag hadden we de eer om hen aan het werk te zien. In een eerder interview met zanger Chris (dat zo spoedig mogelijk online komt), liet hij weten dat ze er erg naar uitzagen om het Belgische volk weer in beweging te zien. Daarnaast moest de zanger ook wel even oppassen, want hij had zich in Antwerpen laten tatoeëren, zodoende dat zijn bebloede arm een risicofactor zou worden op het podium. Maar zanger Chris ging er hard tegenaan en al bij de eerste tonen van zijn set werd de ruimte voor het podium bevangen door violent dancers, stagedivers en crowdsurfers. Zelden heb ik zo’n mooie set mogen meemaken, Cruel Hand maakte de hoge verwachtingen waar in zijn mooie songs. Het album ‘The Negatives’, hun meest recente uitspatting, stond centraal in hun set, maar er kwamen ook zeker oudere nummers aan bod, zoals Dead Weight en Life In Shambles. Daarnaast kwamen er ook songs als Heat, The Negatives, House Arrest en Lock & Key aan bod. Cruel Hand was op en top een muzikaal genot en de interactie met publiek en sfeer was wonderbaarlijk om te zien. Als je even naar rechts of links keek, elke weg werd er besprongen, over en zelfs onder Chris heen... Oppassen geblazen met zjin tattoo! Wat een set, Cruel Hand was fantastisch en had de meest intense pits van de avond.

Maar het was nog niet genoeg tot de Amerikaanse band Lionheart op het podium verscheen. Het hele publiek bewoog van links naar rechts, van voor naar achteren, toen de zanger en co. op de muziek was aan het brullen. Wat een stem heeft zanger Rob toch, die lekkere brutale, agressieve stem die je beroerd tot je kleinste teen. Lionheart begon zijn set met The Truth. Maar toen begon Life, een song met ijzersterke lyrics die door het publiek werden meegezongen alsof het niets was: ‘One life, one pain, my struggle for the rest of my days’. Het was magnifiek om te zien hoe het hele publiek in beroering stond met deze setlist; iedereen schreeuwde, zong mee met de sing-a-longs en stagedivers en violent dancers waren er genoeg. De club van de Trix bewoog en er is wat geen stilte meer te vinden. Toen Rob de tonen van Hail Mary inzette met het daaropeenvolgende From Nothing sloeg de bom in het publiek! Lionheart gaf een immens pittige set en songs als Rat, The Bend Before The Break, Pure Anger, Brothers Keeper en afsluiter LHHC sloeg de keet helemaal kapot. Het publiek wou meer en Lionheart kwam nog even terug met de song Built To Struggle. Een fantastische set met ongelooflijke mooie sfeer, interactie en samenwerking. Het enige minpunt aan deze hele set was dat hij erg kort was en dat er een enorm tegenslag van de stereoboxen kwam. Ondanks dat stonden zanger Rob en co. als beesten op het podium en zetten ze Lionheart strak op zijn plaats.

Na Lionheart kwam eindelijk de headliner van de avond aan bod, namelijk Nasty. Deze band is erg sterk geëvolueerd in muziek en lyrics. Ze hebben het hardcore gehalte op de juiste plaats. De muziek proef en voel je en daarnaast is de echtheid van emoties en agressie zo groot en rakend dat je gewoon in beroering valt. Deze Belgische/Duitse band wil je gewoon zien; no matter what. En vanavond mochten zij het podium van de club in de Trix in vuur en vlam zetten en dat hebben ze ook werkelijk gedaan. Zanger Matthi vroeg aan het publiek om naar voren te komen, in het Duits, en ofwel was het publiek even in de war ofwel hadden zij ook angst voor de beroering die Nasty met zich mee zou brengen. Toen eindelijk de mensen klaarstonden voor Nasty begon het publiek al zijn eerste stappen te maken op de tonen van de song Shokka, één van de beste songs van het nieuwste en gelijknamige album. Het publiek stond zo in beroering van deze song, dat ook de mensen achter het podium de sfeer helemaal in zich lieten gaan. Stagedivers, crowdsurfers, violent dancers en zeer dikke pits... De Trix stond in vuur en vlam door één plaat... en toen kwam het moment bij de lyrics ‘This is where the terror starts’ en echt alles vloog door de lucht! Wauw, wat een effect heeft Nasty op het publiek!

Maar dit was nog maar het begin. Als je Matthi ziet dansen, zingen en meespringen met zijn muziek is het juist een klein kindje dat in de snoepwinkel staat; het is gewoon heerlijk om hem aan het werk te zien, hoe zo’n stoere jongen zo’n wonderbaarlijke, agressieve maar ook emotionele muziek kan maken. Nummers als Chaos, Fire On The People, Look At Me And Fuck You, Slaves To The Rich, My Brain Went Terrible Wrong, As The Blood Runs Cold, Real Talk en One Voice zochten deze set op als beesten. Nasty sprong, zong en maakte de hele set klaar en duidelijk goed. Het publiek toonde klaar en duidelijk dat zij Nasty omarmden en Matthi en co. vonden dit absoluut niet erg. Het hele podium stond gedurende de set in vuur en vlam, stagedivers en crowdsurfers bleven komen, net zoals de juiste opeenvolging van sing-a-longs en de heerlijke interactie tussen publiek en band. Nasty was de juiste headliner op deze affiche. Maar net zoals bij Lionheart was het muzikaal net iets te sterk, waardoor onze oordoppen het zelfs niet meer aankonden. Daarnaast is er niets op te merken. Nasty droeg zijn show op handen en voeten!

Taste Of Anarchy Tour 2015 had een zeer sterke line-up en we mogen eerlijk zijn, dit was toch echt wel een bom van een affiche. Bedankt aan Heartbreaktunes en het muziekcentrum Trix om deze affiche op ons los te laten!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!