Review Terror @ Muziekodroom

Datum: 
zaterdag, 14 maart, 2015

De Muziekodroom in Hasselt had een headliner van formaat staan op een affiche samen met Risk It, Nails, Redemption Denied en Blind Beliefs. Namelijk de headliner Terror. Hier kun je toch gewoon maar van dromen om samen met zo’n headliner op een affiche en/of tour te staan.

Door professionele activiteiten werden bands als Blind Beliefs en Redemption Denied gemist. De eerste band die we konden zien was de Duitse hardcore band Risk It. Een band die men al vele keren had gezien, maar die duidelijk door het Belgische publiek nog ingehuldigd moest worden. Het achterste publiek had het niet helemaal mee toen de band begon te spelen met de song Takeover. Misschien waren de mannen van Risk It wel wat zenuwachtig, want in het begin was het niet allemaal toonvast, totdat Distorted Thoughts het overnam. Hardcore van het hoogste formaat. Risk It is een band die je echt wel kan vergelijken met bijvoorbeeld de band Get The Shot, die net zoals hen die lekkere, verfijnde en snellere hardcore punk speelt en maakt. Ejected sprong dan wel op het publiek in en dit ook mede door hun lekkere intro dat strak staat van gitaarlijnen. Met de mooie stem van de zanger, een bende violent dancers en de Muziekodroom stond lekker te swingen op Risk It. Restless, The Only Thing, Set On Fire, Choose Or Be Choosen en de duidelijke mooie afsluiter Who’s Foolin’ Who? waren kanjers van formaten in de show van Risk It. We zien duidelijk dat deze band nog veel meer in petto heeft. 

Na Risk It konden we de Amerikaanse band Nails verwelkomen. Een band die je duidelijk nog geen twee keer gezien hebt, alhoewel de vergelijking met Dying Fetus wel eens viel. Nuja, Nails is toch wel een tikkeltje anders als Dying Fetus, dit ook wel door het feit dat deze band zich nog steeds hardcore punk benoemd, maar duidelijk dit niet meer volledig is. Death metal en hardcore overheersen duidelijk in de muziek van Nails. Mogelijk gaan ze wel een beetje naar het grindcore-gehalte toe. Nails kwam op het podium, aanschouwde hun publiek en liet hard van zich horen. Het publiek was klaar, maar voor wat? Nails is niet een typische band en menig publiek snapte niet waarom deze band op zo’n affiche stond, maar mogen we eerlijk zijn; zij waren echt het wel waard om er op deze tour te zijn. Nails bracht hun eigen versie van hardcore met extreem harde thema’s waar zeer sterke muzikale technieken worden gebruikt. De duidelijke bas van de drum en de straffe gitaarlijnen waren lekker. Nails mocht het wel hebben van zijn publiek want moshpits en circle pits waren er genoeg. Helaas was de mentaliteit van zowel het publiek als de band soms niet te stuiten, maar toch heeft Nails er een mooie show van gemaakt. Het komt van twee kanten, ofwel hou je er van ofwel niet.

Na Nails kwam de meest belovende headliner waar menig man op had gewacht, namelijk Terror. De laatste keer dat ik de band heb mogen zien was op de Never Say Die Tour, zowel in Eindhoven als Antwerpen. En vandaag stonden ze in hartje Limburg! De zanger, Scott Vögel, is toch werkelijk waar een beest van een kerel. Als hij het podium op komt, dan vliegt er alles rondom je heen. Bij elke song vlogen de stagedivers en crowdsurfers door het publiek heen. Het publiek bleef ook continu in beweging en dat is het mooie aan Terror, deze band hoeft niet te vragen om moshpits, circle pits of eender wat, het gebeurt gewoon. Scott houdt wel van een mooie interactie van zijn publiek en hij vraagt hen dan ook altijd om dichterbij te komen, om de echte strakke hardcore te voelen. ‘Move, move, move’ zijn dan de duidelijke woorden van Scott en dan MOET je bewegen!

Terror begon zijn set met nummers als The 25th Hour en Better Off Without You. De bandleden hadden hun tonen al direct goed erin gezet en alles bleef overlopen van de stagedivers en violent dancers en moshers. Toen de eerste noten van de song Stick Tight begonnen, werd het publiek helemaal wild. Moshers, violent dancers, circle pits, stagedivers en crowdsurfers overspoelden de zaal en het ging er enorm wild en hard tekeer. Kippenvel! Om dan nog maar te zwijgen van de overige songs die aan bod kwamen in de set van Terror, zoals One With The Underdogs, Return To Strength, Live By The Code, Spit My Rage, No Time For Fools, Life And Death, Push Me Away, You’re Caught, Overcome, Keep Your Mouth Shut en natuurlijke de afsluiter Keepers Of The Faith. Terror speelde een prachtige set met een zeer sterk publiek en sfeer! Alles was gewoon op zijn plaats en dit zeker met de mooie interactie tussen zanger en co. met zijn publiek. De mooie speeches tussen de songs waren geen verschrikkelijke noten en brachten respect op. Terror liet het voor de zoveelste keer zien dat zij een ijzersterke band zijn waar men trots op mag zijn. Duidelijk is wel dat de set weer een erg korte set was, maar zoals we van Terror gewoon zijn, dit zal niet de laatste keer zijn.

Tags: 
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!