Review Wage War @ Trix Bar

Datum: 
dinsdag, 28 mei, 2019

Kort na de bekendmaking van de komst van de band Wage War naar de Trix Bar kon de organisatie al het bordje sold out uithangen. Niet verwonderlijk door de populariteit van deze Amerikanen. Niet getreurd echter voor de ongelukkigen die geen kaartje konden bemachtigen. Op 28 januari 2020 komt de band hun opkomende album voorstellen in de Trix Club. Tickets voor deze show zijn te koop vanaf 31 mei 2019.

Als support voor deze tour bracht Wage War metalcore collega's Our Hollow, Our Home mee. Deze Britten werken al enkele jaren gestaag aan hun opmars binnen het hardere wereldje. Dit resulteert in reeds twee ijzersterke albums, debuut 'Hartsick' en het vorig jaar uitgebrachte 'In Moment // In Memory'. Vorig jaar zagen we deze band de kleinste tent op Jera On Air compleet op zijn kop zetten en vanavond deden ze dat gewoon nog eens over. Deze band kan best een grotere zaal vullen maar qua sfeer, gezelligheid en intimiteit zit de Trix Bar hen als gegoten. De energie knalt als een raket het publiek in en dat hebben we geweten. Het duurde dan ook niet lang vooralleer de moshpits en circlepits op gang werden getrokken. Openen deed de band met de eerste twee nummers van hun meest recente album, intro //Denial en het geweldige In Moment. Verder werd de set aangevuld met nummers uit beide albums waaronder kleppers Karmadillo, Loneshark en Hartsick uit het debuut.

Maar natuurlijk was iedereen hier vooral voor het fantastische Wage War. Een band die al lang geen introductie meer hoeft na hun geweldige albums, 'Blueprints' en 'Deadweight'. We zagen deze band al enkele keren aan het werk met GigView en dan vooral als support van enkele grotere bands binnen het genre zoals August Burns Red en Of Mice & Men. Nu als headliner in de kleinste zaal in de Trix en dus niet verwonderlijk dat het sold out bordje, tot blijdschap van de band, al geruime tijd aan de deur hing. Zoals Trix eerder via Facebook en op hun website aankondigden dat Wage War begin volgend jaar ging terugkomen deed ook frontman Briton Bond dit in de Bar. Beide zangers waren vanavond bijzonder goed bij stem, zowel Briton Bond als clean vocalist Cody Quistad. Cody Quistad deed meerdere aanwezige kippenvel krijgen bij het knappe Johnny Cash. Maar de avond zat gevuld met meer ijzersterke songs van de band waardoor we geen seconde op onze honger bleven zitten. Zo speelden ze hier live hun nieuwste single Low, een eerbetoon aan Tom Searle? Luister maar eens naar de openingsrif van Low en vergelijk die dan met die van Architects' A Match Made In Heaven. Het publiek ging compleet uit hun dak en het zou ons helemaal niet verwonderen mocht ook voor hun concert in januari het bordje sold out al snel boven gehaald worden. Het vervolg van de avond ging gepaard met intense breakdowns, springend publiek, opgestoken duivelhoorns en bezwete lijven. Wij zagen en hoorden dat het goed was. Tot in januari Wage War en breng wat ons betreft Our Hollow, Our Home maar terug mee.

Setlist Our Hollow, Our Home

 1. //Denial
 2. In Moment
 3. Loneshark
 4. Hartsick
 5. Worms Wood
 6. Karmadillo
 7. Anger
 8. Wraiths
 9. Speak Of Sorrow

Setlist Wage War

 1. Don't Let Me Fade Away
 2. Alive
 3. Twenty One
 4. Youngblood
 5. Witness
 6. The River
 7. Low
 8. Johnny Cash
 9. Two Years
 10. Southbound
 11. Gravity
 12. Stitch

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!