Review The White Buffalo @ Knust

Datum: 
maandag, 25 juli, 2016

Ook al was het een maandag avond, het optreden van The White Buffalo in Knust , Hamburg was volledig uitverkocht.

Het voorprogramma werd verzorgd door David Owens, een Ierse straat muzikant die momenteel in Berlijn woont. Maar hoe zeer hij ook zijn best deed, hij kon het publiek niet boeien met zijn muziek. Was het zijn hoge stem,of het feit dat hij maar alleen op het podium stond met zijn gitaar? Ik weet het niet maar het leek echt alsof er een flauw afkooksel van James Blunt aan het optreden was. Dit resulteerde dan ook in een kleine leegloop van de zaal.

Wat een contrast met de show van de main act The White Buffalo. De band draait voornamelijk rond de stem van frontman Jake Smith. Zij danken hun bekendheid bij het grote publiek voornamelijk aan het feit dat ze verschillende nummers gespeeld hebben voor de soundtrack van de serie Sons Of Anarchy. Dit vertaalde zich dan ook aan heel veel SOA shirts in het publiek en het constante geroep van Opi. De bluesrock/americana zweepte direct heel het publiek op en dat bleef zo gedurende de hele show. Het optreden kenmerkte zich dan ook door een opeenvolging van zijn hits zoals I got you,The Pilot, Wish it was True,... Maar het hoogtepunt van de avond was toch wel Come join the Murder en The Highwayman. Deze 2 nummers werden dan ook luidkeels meegebruld door het publiek.

Je zag verschillende mensen met kippenvel genieten, hierdoor kan ik alleen maar besluiten dat de combinatie van Jake zijn teksten en de akoestische muziek gewoon magie zijn en dat hij mensen van over heel de wereld verenigd. Want we hebben mensen van Spanje,Rusland en Nederland elkaar zien omhelzen.Wat de avond compleet maakte was dat de hele band ook de tijd nam om met het publiek te praten en op de foto te gaan. Dus ergens is het dan ook onbegrijpelijk dat zo een geweldige act nog nooit in België heeft gespeeld. Dus moesten jullie de kans krijgen om The White Buffalo ooit live te kunnen zien, zeker niet twijfelen.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!