Review Wiegedood @ Vooruit - De Doden hebben het zeker goed

Datum: 
woensdag, 12 juni, 2019

Woensdag 12 juni jongstleden stond Wiegedood nog eens op Belgische bodem. Na zowat bijna de hele wereld te hebben rondgetoerd hield dit post-black metal trio nog eens halt in de balzaal van de Vooruit in Gent.

 


Als voorprogramma hadden ze Elles meegebracht. Een gitaar/viool meisjesduo die zeer uiteenlopende muziek bracht, van klassieke muziek tot het volkse, Zuid-Amerikaanse repertoire en filmmuziek. Een wereld van verschil met wat daarop moest volgen.

Had je neiging om rustig een aperitiefje te drinken of zelfs in te dommelen, dan zorgde Wiegedood er wel voor dat je terug klaarwakker was. Daar zorgde Ontzieling wel voor. Direct van de eerste noot erin beuken. Na iedere song volgt er een kort intermezzo die aanleiding geeft tot de volgende mokerslag (al kan dit ook zijn om de dB meter even te laten zakken, want die stond nogal veel in het rood). De set was een mooie mengeling van hun trilogie 'De Doden Hebben Het Goed', die een ode is aan hun dierbare vriend Florent Pevée (Kabul Golf Club), waarvan ze veel te vroeg afscheid moesten. Een trilogie waar pijn en verlies centraal staan.

Bij De Doden Hebben Het Goed 2 bewijst zanger Levy Seynaeve dat hij de Mongoolse keelzang goed onder de knie heeft. Iets wat hij later nog eens bewijst bij Prowl. Ook typisch voor Wiegedood zijn de lange songs (11 en 12 minuten zijn meer regel dan uitzondering). Svanesang en Cataract zijn maar een paar voorbeelden.

Met Ondergang werd het einde van de set begonnen (alweer goed voor dikke 11 minuten) en zo heftig als ze begonnen waren, zo abrupt kwam dit optreden tot een einde. Volgende afspraak met Wiegedood in de Marquee op Graspop.

Setlist:

  • Ontzieling
  • Svanesang
  • De Doden Hebben Het Goed 2
  • Cataract
  • De Doden Hebben Het Goed 3
  • Prowl
  • Onder Gaan
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!