Review Wildfest 2018

Datum: 
zaterdag, 21 april, 2018

Dit jaar kwam er ook een derde editie van Wildfest, wild was het zeker! Voor een nog niet zo groot festival te zijn waren hier verschillende nationaliteiten terug te vinden we spotten onder andere mensen uit Noorwegen, Slovenië, Australië, Duisteland, ... Heel deze dag draaide rond glamrock, sleazerock en melodische rock. Niet alleen was het een avond met goeie muziek, maar ook met goed eten.

Het startschot werd gegeven door weliswaar een Belgische rock band: Mr. Myst uit Oostende. Ze brachten meteen een energieke set waardoor de mensen buiten in het zonnetje toch binnen een kijkje kwamen nemen. Wat kregen ze binnen te zien, een podium vol attributen, boa’s, vlaggen, … een klein verkleedfeestje.
Daarna was het de beurt aan Bloody Heels uit Letland. Ze waren niet zo flamboyant gekleed als de eerste band, maar brachten een sterke set die zeer goed op het festival paste.

Als derde band speelde de Belgische band Wildheart die mee dit festival organiseert. Wildheart leek wel de eerste echte publiektrekker van de avond. Deze glamband nam ons mee terug naar de 80’s in hun muziek maar ook in hun kleding. De sfeer tilde meteen ook tot een niveau hoger.

Na een sfeervolle set van Wildheart mocht Bulletrain uit Zweden het podium bestijgen. Met hun goede, stijlvolle looks kregen ze de vrouwen en ook wel wat mannen in een goede sfeer. Muzikaal meer van hetzelfde: goeie glamrock die perfect in het rijtje paste deze avond.

Hierna speelde mijn persoonlijke favoriet van deze avond: The Cruel Intentions uit Noorwegen. Door de ruwheid in de zanger zijn stem was deze band iets anders dan alle andere. Een welgekomen afwisseling die toch wel op de nodige bijval kon rekenen ondanks het vreemde eendje in de bijt te zijn.
Na deze band kon de sfeer niet meer stuk en Confess uit Zweden deed er nog een schepje bovenop. Ze speelden hun set zonder twijfel en hoopten niet door het podium te zakken, wat een energie straalden ze uit!

Dan was het de beurt aan Eclipse, ook uit zweden. Ze speelden het dak er af, het grootste deel van de zaal ging dan ook volledig WILD.  Ze hadden veel interactie met het publiek en sloten deze avond zeer goed af met lichtgevende ballonnen die in het publiek terecht kwamen. Wildfest zat er opnieuw op en we kijken al uit naar wat de volgende editie in petto zal hebben.

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!