Review Within Temptation Q-Music showcase

Datum: 
vrijdag, 30 september, 2011

Within Temptation was special guest op de Rock-100 van Q-music. Ze gaven een optreden in de Q-music studio's in Vilvoorde.

Dankzij Within Temptation Belgium Official kon Festivalblog aanwezig zijn op dit evenement. Zij gaven maar liefst 30 duotickets weg via een wedstrijd. Ook door Q-music zelf waren massa's gasten aanwezig, er konden tickets gewonnen worden door deel te nemen aan een wedstrijd via sms of op de website.

Om iets voor 20:00 gingen de deuren van de Q-Music studio's open. De organisatie was tip top in orde, de gasten werden een voor een onthaald en konden alvast iets gratis te drinken halen. Op de achtergrond in de zaal speelde de rock 100, met o.a. Guns 'n Roses, Nirvana, tweemaal Metallica en op nummer 1 AC/DC's Thunderstruck. Om klokslag 21:00 kwamen de twee presentatoren het podium op. Ze kondigden na wat interactie met het publiek Within Temptation aan, die de kortfilm Mother Maiden als intro gebruikten. Er stond immers een groot scherm achteraan het podium, het leek wel een bioscoop. Dit optreden was overigens met Robert's vervanger Stefan Helleblad, we kregen dus al een voorproefje van zijn gitaartalent.

De bandleden kwamen een voor een het podium op en zetten de avond goed in met een van hun nieuwe nummers van het album The Unforgiving: Shot in the Dark. Hierna volgden maar liefst nog drie nieuwe nummers, het iets hevigere In the Middle of the Night, Faster en het rustige Fire & Ice, waarbij mooie sfeerbeelden op de achtergrond werden getoond en Sharon achteraan op het verhoog stond te zingen. Er werd overgegaan naar een oud nummer, maar meteen ook een van de hits van de avond: Ice Queen. Dit alom gekende nummer kon op heel wat applaus en activiteit in het publiek rekenen, een publiek dat overigens bestond uit veel 'mainstream' mensen om het zo te verwoorden. Die hard fans waren uiteraard ook aanwezig, zij headbangden dan ook bij menig nummer.

Van het album Mother Earth werd naar The Silent Force overgegaan. Stand My Ground zorgde na de intro van de song voor een stevig headbangmoment bij een deel van het publiek, waarna het overging in het rustige deel waar Sharon's stem in uitblinkt. Het refrein werd luidkeels meegezongen door het publiek, opnieuw een hoogtepunt van de avond, dit nummer.

Van een totaal ander genre leek het volgende nummer. Opnieuw volgde een van de kortfilms als intermezzo, namelijk dat van Sinéad. Dit nummer klonk in contrast met het voorgaande haast een popnummer. Niet dat dit nummer slecht is, verre van, maar het is anders. Het publiek wuifde met de handen in de lucht en een deel sprong tijdens het refrein op en neer, veel sfeer. Ook hier werd de videoclip op de achtergrond afgespeeld. Wel klaar en duidelijk een Q-music nummer, dat dan ook zeer vaak op de radio te horen was als een van de singles van het laatste album. 

De nieuwe nummers werden gelaten voor wat ze waren, opnieuw tijd voor ouder materiaal. Angels was het volgende en ook hiervan werd de videoclip getoond. Zelfs Memories werd gespeeld en het was duidelijk dat deze nummers nog lang niet vergeten waren, ook hier zong het publiek mee. Er werd afgesloten met Mother Earth. Ruim een uur lang heeft Within Temptation een mooi optreden gegeven. Ze komen België opnieuw bezoeken in de Anciennce Belgique in Brussel op 13 november. Dit was aldus een goede preview als het ware van wat we daar kunnen verwachten.

 

Categorie: