Review Your Highness, King Hiss @ N9 Eeklo

Datum: 
zaterdag, 18 januari, 2020

Ook al kende ondergetekende de concertzaal N9 in Eeklo al ettelijke jaren van naam, toch was ik nog nooit in de kleine (capaciteit 200), maar gezellige club beland. In deze verborgen parel van het Vlaamse concertcircuit met een leuke zaalindeling en een werkelijk fabelachtige geluidsbalans (een natte droom voor de geluidstechnieker) stonden op zaterdag 18 januari twee interessante namen uit de Belgische metalwereld samen geprogrammeerd, namelijk de Antwerpenaren van Your Highness en de West-Vlamingen van King Hiss. Beide bands brachten in het najaar van 2019 een nieuwe schijf uit en dat werk werd dan ook live gepresenteerd. Zo’n 75 personen zagen dat het goed was.

 

Openen was aan het vijftal van Your Highness besteed en dat deden ze straight in your face. De zelfgetitelde nieuwe plaat van de sludge band nam een voornaam deel van de setlist in beslag, getuige Devil’s Delight, The Flood, Born Anew en Rope As A Gift. Met een minimum aan lichten werd het publiek overdonderd door de bulderende sound van zanger Ben en zijn vier kompanen. Ook van het oudere materiaal werd het nodige gespeeld middels Wrack And Ruin, Desertkater, Black Moon Rising, Low Country Exiles, Counter Cursed en slotsong Through The Eyes Of The Beast. We zien Your Highness graag terug.

Headliner King Hiss was er tuk op om hun vierde cd ‘Earthquaker’ nog wat te promoten en had er verdomd veel goesting in. Het eerste optreden van King Hiss in 2020 werd heel enthousiast en energiek gebracht en mede door het fantastische geluid werd het een glansprestatie van zanger Jan (wat een volume en longinhoud heeft die kerel toch), gitarist Josh, bassist Dominiek en drummer Jason. Van de twaalf songs op de setlist kwamen er maar liefst zeven uit ‘Earthquaker’, met Revolt! en Desertsurfer als openers van de set, waarna ook nog het donkere Black Wolf, GTWHR, de titelsong, Butcher en Sum Of All Nightmares de revue passeerden. De muzikale kwaliteit droop ervan af, maar dat kan ook gezegd worden van oudjes als La Haine, Snakeskin, King Hiss, die aangevuld werden met enkele vertegenwoordigers van de vorige plaat, namelijk Mastosaurus en Homeland. Dus geen Killer Hand ditmaal, maar wie maalt daarom als er zo straf gemusiceerd werd dat de N9 haast op zijn grondvesten trilde? Een absolute topavond dankzij beide bands.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!