Special: te gast bij Spoil Engine

Datum: 
zaterdag, 20 mei, 2017

Op een zonnige zaterdag wandelden we in de late namiddag de Club de B in Torhout binnen, waar Spoil Engine ons zou ontvangen. Spoil Engine was er toen al hun materiaal aan het opzetten en de muzikanten waren bezig met de soundcheck. We delen onze ervaring mee in deze special: te gast bij Spoil Engine.

Om zangeres Iris al even aan het werk te horen zullen we net iets te laat geweest zijn helaas. Iris stond mooi van aan de PA alles in de gaten te houden, gezellig keuvelend met de crew en de mensen van de zaal. Groot voordeel voor de bands: drank kon zelf gehaald worden aan de bar in de zaal, aldus werd alvast menig pintje in een plastieken bekertje getapt door zowel onze bevallige zangeres als de andere leden van de bands.

Dorstig weer dan ook en gezien hoe de temperatuur in de zaal later op de avond zou stijgen hen ten zeerste gegund. Maar er was natuurlijk nog werk aan de winkel. Iris hielp alvast ook met het plaatsen van dranghekken rond de PA ter afscherming.

We werden na de soundcheck begroet door gitarist Steven 'Gaze' Sanders, die ons even op de hoogte bracht van het verloop van de avond. Stat!c was al aanwezig, maar The Charm The Fury zou pas rond 6 uur arriveren. Ook Stat!c begon ondertussen al hun materiaal op te zetten.

Minstens even belangrijk voor de promotie van bands: de merchandise. Ook die moest keurig op voorhand klaargelegd worden aan de tafels aan de zijkant van de zaal. De merchladies van zowel Stat!c als Spoil Engine waren druk in de weer om t-shirts op te hangen, cd's en lp's te rangschikken op tafels en andere accessoires goed te leggen, onder goedkeurend oog van Iris en co. Done!

Ondertussen werd ook de ingang klaargezet door Gaze en enkele helpers voor openingstijd: dranghekken, kapstokken en natuurlijk de geldlade en drankkaarten. Tijdschema en posters hingen al op in de zaal, goed voorbereid werk dus!

Nog even tijd voor Stat!c om hun soundcheck in alle rust voor te bereiden, Op enthousiasme van het publiek was het nog even wachten, maar ze kregen alvast de steun van hun merchlady en fotografe, niet toevallig ook de vriendinnetjes van de bandleden.

Ook nog even de backdrop ophangen en klaar! Dat klonk alvast heel goed moeten wij even meegeven. Ondertussen arriveerde dan eindelijk The Charm The Fury, zo'n half uur voor de deuren volgens tijdschema zouden opengaan.

Caroline wandelde binnen en begroette Iris hartelijk met een knuffel (Nederlanders onder elkaar!). Al het materiaal werd snel de zaal ingesleurd, waarbij Caroline haar niet liet kennen en net als alle mannen een handje hielp. In het passeren begroette ze ons ook hartelijk, ze kent haar fans, dat is een feit. Ook liep de zanger van Stat!c even naar Caroline toe om zichzelf voor te stellen en kwamen de gitaristen erbij en sloegen ze aan het babbelen. Er heerste een gezellige sfeer tussen alle bands deze avond.

Maar next up, merchandise! Het lege plekje tussen de Stat!c en Spoil Engine tafels werd al snel opgevuld met cd's, lp's en een grote hoeveelheid verschillende t-shirts. Opnieuw zorgde Caroline hier voor de final touches, door het rangschikken en goed leggen van alle shirts.

Done, maar tijd voor een soundcheck was er niet meer. De eerste mensen stonden immers al aan de inkom te wachten. Hun materiaal werd snel backstage gebracht, onder oog van het eerste groepje aanwezigen aan de ingang. Uiteindelijk gingen de deuren met een kwartier vertraging open en liep de zaal naargelang de avond volledig vol, uitverkocht.

Stat!c begon keurig op tijd en deed hun ding voor de eerste enthousiastelingen. Gordijnen gingen voor het podium daarna dicht en The Charm The Fury begonnen in allerijl alles op te zetten en te testen, mogelijks met wat stress want een laptop begaf het, van een slecht moment gesproken. Gevolg daarvan was een klein beetje vertraging en geen Echoes dat gespeeld werd. De gordijnen gingen daarna een tweede maal dicht en de heren van Spoil Engine stelden nog even alles keurig af nadat ze hun 'werkplunje' hadden aangetrokken. Wat moet dat warm geweest zijn! Het podium lag er al nat van het zweet bij, maar na Spoil Engine was er precies een veldslag gestreden. Moe maar voldaan kwamen enkele bandleden de fans nog tegemoet aan de merchandise. Van een geslaagde avond gesproken!

Lees de review van de optredens hier en bekijk de concertfoto's hier.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!