Uitgelicht: KISS @ Graspop Metal Meeting 2019 - Een waardig afscheid

Datum: 
zondag, 21 juli, 2019

Gene Simmons en de zijnen hadden zondag echt zin om afscheid te nemen van het Belgische publiek. Ze begonnen een vijftal minuten te vroeg en speelden zelfs een kwartier langer. Was het een echte triomftocht? Neen, dat niet. Hiervoor werden te obscure nummers gespeeld die enkel echte Kiss-fans kenden, was het optreden een half uur te lang en werd er door zanger/gitarist Paul Stanley teveel gevraagd of we nog gelukkig waren. Hebben we ons geamuseerd? Dat wel! 

Met veel show kwamen Simmons (bass), Stanley en Tommy Thayer op grote platformen uit de nok van de Main Stage. Ook drummer Eric Singer had al plaats genomen achter zijn drums, die ook de hoogte in geplaatst konden worden. Detroit Rock City was meteen een schot in de roos. De horde fans konden hun dansbenen al goed losgooien. Voor de casual listener was het wachten tot het einde van set, nadat Stanley met een katrol over het publiek richting een tweede podium bovenop de PA kwam te staan. Tussendoor waren er aardige versies van I love it Loud en War Machine (met een vuurspuwende Simmons). Een eerste echte hoogtepunt kwam er met God of Thunder, waar Simmons zijn bas-bijl bovenhaalde. Met een bloedampule in de mond begon The Demon een heerlijke bas-solo neer te zetten terwijl het bloed over zijn harnas droop. Bloed dat trouwens tijdens vrolijke nummers als I was made for loving you nog steeds prominent aanwezig was. Ook de drumsolo van Singer, een tiental meter boven het podium was er eentje om u tegen te zeggen.

Na een uur en drie kwartier verliet de band het podium om plaats te maken voor een vleugelpiano, waar Singer zich klaarmaakte voor zijn moment de gloire. Hij zette een prachtige versie van Beth neer, maar toen hij het publiek vroeg om mee te zingen, konden veel mensen een aantal 'miauws' niet laten (nota: Singer heeft kat-make-up op). De andere bandleden kwamen nog terug voor knallende versies van Crazy Crazy Nights en Rock and Roll All Nite, waarna er een punt werd gezet op GMM 2019, maar ook achter dit afscheid van Kiss. Het was een erg leuk concert en zeker een waardige afsluiter, maar na al het gitaargeweld van de voorbije dagen, bleven we een beetje op onze honger zitten.

Lees ook het volledige verslag van de laatste festivaldag van Graspop Metal Meeting 2019, waar Kiss en Sabaton headliner waren.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!