Uitgelicht: Limp Bizkit @ Graspop Metal Meeting 2024 - Their way or the highway

Datum: 
zaterdag, 22 juni, 2024

Limp Bizkit krijgt ruwweg 'maar' een uur speeltijd op Graspop Metal Meeting. Relatief weinig voor een band die ooit het Sportpaleis liet vollopen en Pukkelpop afsloot op legendarische wijze! Ook Graspop hebben ze jaren geleden eens geheadlined, maar van die passage spreken we liever niet meer... Het moet gezegd worden: Limp Bizkit heeft het een tijdje laten afweten (ook live) en is nu bezig met een comeback.

Het feit dat Borland en Durst weer door één deur kunnen en hun maatje DJ Lethal ook weer mee op tournee is, helpt daarbij! Maar deze keer geen overbodige covers in de set. Wat ons betreft mogen ze hun controversiële cover van Behind Blue Eyes wel achterwege laten. De aftrap wordt gegeven met de knaller Break Stuff wat meteen het publiek in vuur en vlam zet. Daarna naadloos gevolgd door hits als My Generation, Rollin' en My Way. Durst was goedgemutst in zijn fluorescerende vuilnisman-outfit met blonde krullenpruik, die hij überhaupt het hele optreden lang aanhield. Hoe de mens het soms in zijn hoofd haalt.

Toen brak, wat ons betreft, hét moment van Graspop 2024 aan. Fred Durst spotte in het publiek een jonge kerel met een bordje: “Can I play Faith with you?”. Hij nodigde de jongeman, we schatten 11 jaar oud, uit op het podium en vroeg hem of hij wou meezingen. Maar nee, de jonge knaap genaamd Gabriel wou gitaar spelen! Geen probleem voor Wes Borland. Gabriel leek maar wat te tokkelen, maar vroeg plotseling aan Borland: “Waar is de distortion?” Hilarisch! Die jongeman wist van wanten en speelde zonder aarzelen de cover Faith helemaal met de band mee! Mijn vaderhart en Limp Bizkit-fan maakten verschillende vreugdesprongetjes! Nookie werd nog ingekort, en het was duidelijk dat de unieke crossover-sound van Limp Bizkit nog lang niet uit de mode is.

Het was een uur vol energie en nostalgie, waarbij de band hun kenmerkende geluid liet horen en duidelijk maakte aan de organisatie dat ze terug gerust hoger op de affiche kunnen en mogen staan (maar zouden ze dat risico nog eens durven nemen? Fred Durst en z'n gang is en blijft een dubbeltje op z'n kant). Als afsluiter werd zoals oudsher, nog eens een écht bisnummer gespeeld, Break Stuff, en zo eindigden ze zoals ze begonnen waren: met een knal!

Foto's geleverd door Graspop Metal Meeting (credits: Rudy De Doncker).

Lees ook het volledige verslag van zaterdag, alsook van donderdagvrijdag en zondag.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!