Uitgelicht: Machine Head @ Graspop Metal Meeting 2024 - Wederkeer om te knallen!

Datum: 
zondag, 23 juni, 2024

Machine Head was de spetterende afsluiter van deze editie van Graspop Metal Meeting! Vorig jaar liet Robb Flynn zijn rancunes tegenover festivals al varen voor Dessel, waar ze de South Stage op vrijdag afsloten. Nu waren ze terug om de North Stage te laten knallen voor #GMM24.

Dit jaar speelt Machine Head op festivals over de hele planeet, maar gelukkig voor ons stonden ze voor het tweede jaar op rij op de Desselse Stenehei. Robb Flynn en zijn band hadden er duidelijk veel zin in om de laatste restjes energie uit de Graspoppers te persen. Ze kwamen groots opgezet, met veel toeters en bellen! Letterlijk en figuurlijk zetten ze Graspop in vuur en vlam, en de uitgebreide pyroshow droeg daar vlotjes aan bij. De opener Imperium sloeg in als een bom, en toen er tijdens dat nummer ook nog eens vuurwerk werd afgestoken, wisten we dat het een memorabele show zou worden. Flynn deelde zoals gewoonlijk veelvuldig biertjes uit en was het publiek dankbaar toen het luidkeels “Machine Fucking Head” scandeerde.

Helaas stond er maar één nummer van de iconische plaat Burn My Eyes op de setlist, maar tijdens Davidian weerklonk uit duizenden schorre kelen: “Let freedom ring with a shotgun blast” over de Desselse vlaktes! Gelukkig stonden er genoeg andere klassiekers op het menu, zoals Ten Ton HammerThe Blood, the Sweat, the Beers en natuurlijk Bulldozer, afgewisseld met nieuwere tracks zoals No Gods, No Masters en Choke on the Ashes. De knappe visuals achteraan, het veelvuldige vuur en af en toe een vuurpijl hielden ons bij de les, zelfs tijdens Darkness Within, waarvoor Flynn eerst zijn obligate speech hield. Wat ons betreft mag hij die achterwege laten (het nummer zelf ook trouwens). Maar tijdens Davidian en afsluiter Halo werden onze moegestreden beenspieren nog een laatste keer op de proef gesteld door de moshers en de massaal aanwezige crowdsurfers, ja, zelfs op dit allerlaatste uur na vier dagen. De show werd afgesloten met magistraal vuurwerk, en zo kwam Graspop Metal Meeting 2024 tot een zinderend einde na deze Machine Head-show.

Foto's geleverd door Graspop Metal Meeting (credits: Stijn Verbruggen).

Lees ook het volledige verslag van zondag, alsook van donderdagvrijdag en zaterdag.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!