Uitgelicht: Rock Am Ring 2022 - Een onvergetelijke herinnering na donkere tijden, met artiesten die met hun opgespaarde energie het uiterste hebben gegeven

Datum: 
vrijdag, 3 juni, 2022 tot zondag, 5 juni, 2022

Onze reporter kon er helaas pas vanaf zaterdag bij zijn door ongeplande werkverplichtingen. Hier haar poëtisch relaas van de twee weekenddagen op de Nürnburgring.

"#RAR2022 - Rock Am Ring, jullie gaven me goosebumps, skipping heartbeats. Maar al bij al gaven jullie me een onvergetelijke herinnering. Een festival na deze donkere tijden waar de artiesten duidelijk hun energie mee konden sparen en ons nu het uiterste van het uiterste hebben gegeven."

 

Dagen tussen headbangend en bierdrinkend volk. Een baan die het hele plein omringd waar racen nog steeds een extra spektakel is tijdens de soundchecks voor de volgende band.

Vanop de Rooftop heb je een meesterlijk zicht hoe het volk toe stroomt en zich in vakken verdeeld om dan gezamenlijk de volgende band toe te juichen.

Kodaline gaf de eerste beats door onze gehoorgangen, trillingen langs onze voeten door heel ons lichaam. Spontaan gezang weerklinkt tijdens All I Want van elke festivalganger die zich reeds heeft gesetteld voor de Utopia Stage.

Ice Nine Kills bezorgde een spektakel door de vele attributen waar de rillingen door je lichaam nog kan betwist worden of het door de zalige beats was of door de kettingzaag en onthoofding die ze boven haalden.

Fever 333 was waanzinnig goed. Minder gekend voor me, maar heeft me toch overgehaald om het optreden van Placebo te missen. Ook wederom weer een spektakel op Mandora stage waar de boxen het onderstel worden waar ze traditiegewijs hun sprongetje wagen.

Muse kreeg de eer om de Utopia stage als laatste te betreden. En wat hebben ze deze eer in alle stijl omarmt. Goosebumps in volle glorie aanwezig.

Airbourne: wat een leadzanger! De regen hield niemand tegen om staande te houden. Of waren het de druppels bier die over ons heen vlogen? Spectaculair vlogen vele bekers bier naar het publiek. Waar bewonderenswaardig zelfs iemand deze kon aannemen waar de hoeveelheid nog meer dan helft was. Enorm gejuich, een sfeer hoe een festival hoort te zijn!

Volbeat: een gekende naam, een ongekend spektakel. Wat herbeleef ik deze show nog steeds als ik mijn ogen sluit en hun playlist weer even opzet. Een must see!

#RAR2022 - Rock Am Ring jullie gaven me goosebumps, skipping heartbeats. Maar al bij al gaven jullie me een onvergetelijke herinnering. Een festival na deze donkere tijden waar de artiesten duidelijk hun energie mee konden sparen en ons nu het uiterste van het uiterste hebben gegeven.

'Till next year!

Tekst door Zoë Langenus, Foto's door Chimaeraphoto

Bekijk ook de fotoreportages per dag: vrijdag 3 juni, zaterdag 4 juni, zondag 5 juni.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!