Uitgelicht: Sabaton @ Graspop Metal Meeting 2019 - Wereldoorlog I te Dessel

Datum: 
zondag, 21 juli, 2019

Nadat Sabaton tweemaal op Hellfest speelde, was Graspop nu aan de beurt. De Zweedse power metal-machine headlinede de Main Stage 2 op de laatste festivaldag. Death still in the shape of a panzer battalion!

Belgen en Sabaton gaat hand in hand, de fanbase is hier gigantisch. De haters stoppen nu best met lezen, want we gaan de geweldige performance van deze Zweden hier even toelichten. De Main Stage 2 stond volgepakt tot ver achteraan toen Sabaton traditie-gewijs aanzette met Ghost Division. Het zou in orde komen, aan de energie van de band te zien. Het podium was volledig uitgedost als een belegering gedurende de eerste wereldoorlog, drumstel in tank, zandzakken en prikkeldraad inclusief. En nog belangrijker om te vermelden is dat Sabaton vergezeld was door het ‘Great War Choir’, dat de zang-gefocuste nummers nog meer in de verf zetten en krachtiger liet klinken, hoewel hoe verder je van het podium stond dit minder hoorbaar was.

Wat we te horen kregen was een mix uit allerhande albums inclusief twee nieuwe nummers. Maar voor ze daar aan toekwamen, speelden de Zweden de knaller Resist and Bite, over de Belgische veldslag in de Ardennen. Dan al hoorden we het nieuwe Fields Of Verdun van het aankomend album The Great War (handelend over WO I), dat wel nog wat meer live ingeoefend moet worden, en ook Bismarck, een recent uitgebracht nummer dat op geen enkel album staat. Verder een klassieke Sabaton show met grote hits als The Lion From The North, Carolus Rex met het gehandenklap van het publiek, het krachtige Night Witches en oudere krakers als 40:1 en Primo Victoria.

Sabaton gaf pas op het einde toe aan de constante lokroep voor Swedish Pagans, tot groot jolijt van de fans die dit zo goed als tijdens elke pauze begonnen te neuriën. Met het fijne To Hell And Back lokte Sabaton nog een laatste keer luid applaus op nadat iedereen op en neer sprong op de tonen van dit vrolijk klinkend nummer en met een grote glimlach bedankten ze het massaal aanwezige publiek. See you in Lotto Arena volgend jaar, Sabaton.

Lees ook het volledige verslag van de laatste festivaldag van Graspop Metal Meeting 2019, waar Kiss en Sabaton headliner waren.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!