Uitgelicht: Volbeat @ Graspop Metal Meeting 2022 - Traktatie met een blues feestje

Datum: 
donderdag, 16 juni, 2022

De tijd dat het toen nog relatief onbekende Volbeat de bloedhete Metal Dome tent deed ontploffen vanaf de eerste noten om achteraf wat Duvels te komen drinken met de fans op de wei (2007), ligt (helaas) al even achter ons. Anno 2022 staan de Denen voor de derde keer in hun carrière als afsluiter op het hoofdpodium. 

Na opwarmer van formaat Iron Maiden wijst de kamerbrede glimlach bij de Volbeat bandleden erop dat ze de aanwezigen willen trakteren op een rock/pop/metal/blues feestje van jewelste. Dat lukte vrijwel moeiteloos. Professioneel, immer hoffelijk en vriendelijk, wat trager, dan sneller, metallica-riffs afwisselen met meezingstukken, wat opjutten en complimentjes strooien… zo laat je het nochtans al vermoeide publiek uit je hand eten. Meezingen, handjes in de lucht, klappen, dansje placeren tot in alle uithoeken, enkel de zware stroomstoot blijft achterwege. Wie niet vooraan heeft postgevat, kan zich vergapen aan de grote videoschermen die keer op keer inzoemen op gitarist Rob Caggiano (ex-Anthrax) en glunderende Volbeat-frontman Michael Poulsen.

We kennen inmiddels diens bewondering voor Johnny Cash maar Ring of Fire hoeft toch niet als je zelf zo’n uitgebreid repertoire in je achterzak hebt? Op ‘verzoek’ vloog Shotgun Blues voorbij. Eenvoudig maar oh zo effectief. Ook de loepzuiver gespeelde en gezongen hits als Lola Montez en het deels in het Deens gebrachte For Evigt gingen erin als zoete koek. De riedels uit het laatste album ‘Servant of the Mind’ passeerden dan weer eerder onopgemerkt. The Sound en The Songs zijn er zeker nog maar ik heb dan al lang heimwee naar The Strength en de vervlogen tijden van Rock The Rebel / Metal The Devil. Gelukkig was er nog Still Counting als afsluiter. 

De Deense duivels mogen hun kroon nog even ophouden en blijven een geslaagde headliner maar ons hart is enigszins ‘bleeding’.

Foto's geleverd door Graspop Metal Meeting (credits: Dorien Goetschalckx).

Lees ook het volledige verslag van de eerste festivaldag van Graspop Metal Meeting 2022, waar Iron Maiden en Volbeat headliners waren.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!