Verslagen

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!

Review De Mens + Ruben Block @ Werchter Parklife: zon en strand met vrolijke deuntjes

Datum: 
zaterdag, 17 juli, 2021

In afwachting van betere tijden zonder Corona-beperkingen moeten we het al voor het tweede opeenvolgende jaar stellen zonder editie van België’s grootste festival, Rock Werchter. Organisator Live Nation blijft echter niet bij de pakken zitten en organiseert al voor het tweede jaar een kleinschalig en corona-proof alternatief op de festivalweide in Werchter. Vorig jaar nog onder de noemer Werchter Zomerbar, dit jaar Werchter Parklife gedoopt. Zaterdagnamiddag mochten daar De Mens en Ruben Block het publiek vermaken. 

Review Brutus + Psychonaut @ Botaniek Live: genieten vanop een houten bankje

Datum: 
zondag, 4 juli, 2021

In deze corona-tijden heeft de stad Mechelen in samenwerking met concertorganisator Live Nation en enkele bekende Mechelaars als samensteller van de programmatie het initiatief Botaniek Live in het leven geroepen. Zo worden er in de maanden juli en augustus meerdere avonden gevuld met muziek en comedy. En dat in het prachtige kader van de Mechelse Kruidtuin. Op zondag 4 juli 2021 werd door bekende Mechelaar Roos Van Acker de stevige kaart getrokken en mochten Brutus en Psychonaut het podium delen. GigView was erbij.

Review Ruben Block @ De Roma - Ruben speelt benefiet en stelt nieuw werk voor

Datum: 
dinsdag, 15 juni, 2021

Ruben Block is vooral bekend als de zanger/gitarist van het stevige trio Triggerfinger, die in 2019 aankondigden tijdelijk een pauze te nemen om aan andere projecten te werken. Bassist Lange Polle Van Bruystegem zagen we ondertussen al in de weer met Low Rider, terwijl drummer Mario Goossens bezig was met het project rond Paradise City en binnenkort ook te zien is, samen onder andere Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), bij Sloper. En Ruben Block besteedde niet alleen wat meer tijd aan zijn gezin, maar is ondertussen ook een solo-plaat in mekaar aan het knutselen die pas volgend jaar verschijnt. Om daar al een voorproefje van te geven en als benefiet voor De Roma planden muzikant Ruben Block en de Antwerpse cultuurtempel in deze tijden van versoepelingen in juni maar liefst tien concerten, telkens voor 200 toeschouwers. Het hoeft niet te verbazen dat in een mum van tijd alle beschikbare ticketjes verkocht waren. GigView mocht erbij zijn.

 

Review Epica – Ωmega Alive

Datum: 
zaterdag, 12 juni, 2021

Livestreams, het afgelopen anderhalf jaar zo goed als onze enigste vorm van muzikaal entertainment. Love it or hate it, wie deze Epica livestream onder de naam ‘Omega Alive’ heeft gemist, heeft… echt wat gemist! Het was (pun intented) epic!

Fatal Move - Livestream

Datum: 
vrijdag, 14 mei, 2021

Livestreams, ze komen tegenwoordig in alle maten en vormen!  Korte livestreams, lange, gratis livestreams en (veel te) dure! Terwijl wij ondertussen beginnen uit te kijken naar échte live shows, pikken we toch af en toe een nog livestreampje mee. Vanavond zitten we dus niet in onze favoriete kroeg, niet in de zetel “naast die van ons” een filmpje te kijken, niet in één of andere obscure concertzaal, maar achter aan onze computer en kijken en luisteren we naar de Antwerpse hardcore band Fatal Move. Wij volgen deze band al enkele jaren en toegegeven, wij waren zeer aangenaam verrast door hun vorige album, Somewhere Between Life And Death.

Review King Hiss: Earthquaker - A Celebration!

Datum: 
vrijdag, 16 april, 2021

Bij gebrek aan échte live-podia, zoeken bands naar een oplossing om toch nog iets of wat ‘live’ te spelen. Dus worden we tegenwoordig gebombardeerd met “livestreams”. Hoe een band als bv. Metallica, trouwens geld durft vragen voor zo’n livestream grenst naar mijns inziens aan het schandalige … zijn zij nog niet rijk genoeg misschien? Liever zou ik betalen om lokale, kleinere bands te zien/horen.  Maar wat blijkt? Zij doen dit zelfs gratis, zomaar voor het spelplezier en (hopelijk) ook een beetje voor hun fans?

Review Off The Cross - Live In Antwerp livestream

Datum: 
vrijdag, 19 maart, 2021

Het kriebelde een beetje toen ik voor de eerste keer de aankondiging op Facebook zag: “Off The Cross - Live in Antwerp”! Voor iemand die gemiddeld 50 concerten/festivals/optredens doet op een jaar, is deze coronaperiode dan ook een soort cold turkey!

Persconferentie Evanescence: The Bitter Truth

Datum: 
donderdag, 11 maart, 2021

Ook Evanescence heeft de weg naar online communicatie vlekkeloos gevonden om in nauw contact te blijven met de fans en media. We geven een impressie over de persconferentie opgezet ter ere van hun nieuw album: The Bitter Truth.

Pagina's