Verslagen

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!

Review Karnivool + The Ocean @ 013 - Ontdekkingstocht voor de meerwaardezoeker

Datum: 
donderdag, 19 januari, 2023

Omdat Karnivool tijdens deze Europese tournee ons Belgenlandje oversloeg, trok GigView op deze winterse donderdagavond waar de temperatuur niet boven het nulpunt steeg naar Tilburg om in de 013 de Aussies van Karnivool en de Duitse special guest The Ocean te aanschouwen. Het balkon bleef gesloten, maar de zaal was aardig gevuld voor een avondje avontuurlijke metal/rock.

Review Clement Peerens Explosition @ De Roma - Op voorhand gewonnen thuismatch maakt beleving er niet minder om

Datum: 
zaterdag, 7 januari, 2023

Zaterdag 7 januari 2023 viel het doek voor de Clement Peerens Explosition (CPeX), want de Antweirpse popkenner en zijn twee kornuiten Sylvain Aertbeliën en Lady Dave speelden in een uitverkochte zaal van De Roma in hun thuisstad hun allerlaatste concert, na negen andere uitverkochte data in De Roma. Ondergetekende zag CPeX in een tijdspanne van zes maanden voor de derde keer, nu dus echt voor de laatste keer, en brengt als niet-Antwerpenaar verslag uit voor GigView.

Review Heideroosjes @ Trix - De opvolging is verzekerd

Datum: 
vrijdag, 23 december, 2022

Aan de populariteit van de Nederlands Limburgse punkrockband Heideroosjes valt niet te tornen. De in 1989 opgerichte band was inactief van 2012 tot 2019, maar vulde sedertdien moeiteloos elke Belgische zaal (onder andere AB, Het Depot) waar ze optraden en ook op menig festival lokten ze veel volk. Het concert in Trix op 23 december was ruime tijd op voorhand uitverkocht en de sfeer van de feestdagen hing al in de lucht. Het Antwerpse duo Boskat mocht het voorprogramma verzorgen. Ondergetekende en zijn elfjarige dochter gingen samen al voor de derde keer in de afgelopen drie jaar naar Heideroosjes kijken.

Review Danko Jones @ 013 - De lachers makkelijk op de hand

Datum: 
donderdag, 15 december, 2022

In het verleden heeft Danko Jones al ontelbare keren ons landje aangedaan tijdens een tournee, soms zelfs meermaals tijdens een tournee, maar nu was er enkel een datum in Luik weggelegd voor ons landje, terwijl in Nederland twee data op de kalender stonden. GigView trok naar de 013 in Tilburg om polshoogte te nemen en kennis te maken met de landgenoten van Giac Taylor die het voorprogramma verzorgden.

Review Aroma Di Amore @ AB - Afscheidsconcert van eigenzinnige band

Datum: 
woensdag, 14 december, 2022

In 1982 stond Aroma Di Amore in de finale van Humo’s Rock Rally in de AB. Veertig jaar later maakte de band de cirkel rond door hun afscheidsoptreden ook in de AB te spelen. Initieel was het concert voorzien in de kleine AB-Club, maar aangezien die snel uitverkocht was, werd het concert verschoven naar de configuratie van de AB-Box. Die liep aardig vol voor dit afscheidsconcert van de heren Elvis Peeters (zang), Fred Angst (gitaar) en Lo Meulen (bas), welke live werden bijgestaan door saxofoniste Roos Janssens, gitarist Jan Peeters en een ritmebox als drummer.

Review Aauw Ijzer

Datum: 
zaterdag, 19 november, 2022

Een avondje Oud-Turnhout voor een underground festivalletje met leuke namen zoals King Hiss en Kill The Logo, daar zeggen wij niet nee tegen.

Psychonaut @ AB Box - Een CD-release om in te kaderen

Datum: 
vrijdag, 4 november, 2022

Op 4 november stelde het Mechelse Psychonaut hun nieuwe album 'Violate Consensus Reality' voor in een uitverkochte AB Box. Samen met de sludgeband Huracán maakte ze een zeer gezellige, maar vooral luide avond van. 

Heilung @ Cirque Royal - Met rillingen over heel mijn lijf

Datum: 
vrijdag, 11 november, 2022

Na het vele uistellen door corona kon Heilung, op wapenstilstand, hun krijgers eindelijk op het podium van Cirque Royal krijgen. Ondanks dat er een nieuw album was, werd het een cocert vol oude getrouwe nummers, die blijven nazinderen, je rillingen over heel het lijf geven en je transporteren naar een tijd dat het allemaal veel simpeler was. 

Review album release show Mantah @ Club De B

Datum: 
zaterdag, 29 oktober, 2022

Zaterdag 22 oktober 2022 was officieel het laatste optreden van Fields Of Troy. Exact een week later stond op hetzelfde podium in Club De B in Torhout Mantah geprogrammeerd voor een voorstelling van de band en de release van hun debuutalbum Evoke. Op uitnodiging van Hard Life Promotion waren wij van GigView daar natuurlijk als de kippen bij om dit te mogen meemaken.

Pagina's