Ayreon kondigt de release aan van de spectaculaire uitvoering van '01011001 - Live 'Beneath the Waves'

Een Ayreon live-show is niet zomaar een concert. Het is een monumentale gebeurtenis waar de hoogst gekwalificeerde muzikanten en een enorme productie samenkomen om een waar spektakel te creëren. De zeldzaamheid van deze shows draagt alleen maar bij aan hun uniekheid.

In september 2023 waren de vijf shows van Arjen Lucassen's '01011001 - Live Beneath the Waves' de 013 Tilburg helemaal uitverkocht. Vandaag kondigt Ayreon met enthousiasme aan dat deze release uitkomt op 17 mei op 3LP, 2CD+DVD, Blu-ray, Earbook en digitaal, via Music Theories Recordings / Mascot Label Group. Geniet van een voorproefje met de eerste live video van "The Sixth Extinction".

Deze live productie, gebaseerd op het geprezen conceptalbum uit 2008 '01011001', werd in zijn geheel uitgevoerd, gevolgd door een aantal toegiften. Het podium kwam tot leven met een indrukwekkend decor, LED-schermen met fantastische visuals, lasers, vuurwerk, special effects en een unieke live surround sound-ervaring - een opstelling die niet zou misstaan op Broadway of in het West End van Londen.

Arjen Lucassen over de shows: "Toen ik het album 01011001 in 2007 schreef, was het nooit de bedoeling dat het live gespeeld zou worden. Ik kon het dus zo ingewikkeld maken als ik wilde met talloze instrumentalisten en maar liefst 17 zangers! Toen we overwogen om dit album live te spelen, dacht ik echt niet dat we het voor mekaar zouden krijgen en de juiste muzikanten zouden kunnen vinden om dit album tot leven te brengen. Maar... volgens mij is het gelukt, het publiek leek het erg naar zijn zin te hebben! Ik ben zo trots op iedereen. 'More is More' was het credo van deze shows. Ik denk dat we ons woord hebben gehouden!"

Ayreon mastermind Arjen Lucassen, samen met toetsenist Joost van den Broek, stelde de line-up samen, met veel oorspronkelijke castleden van het album '01011001' en verschillende speciale gasten zoals Simone Simons (Epica), Damian Wilson (Threshold), Anneke van Giersbergen, Jonas Renkse (Katatonia), Tom Englund (Evergrey), Daniel Gildenlow (Pain of Salvation), Marcela Bovio (MaYan), Brittney Slayes (Unleash the Archers), Hansi Kürsch (Blind Guardian), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Maggy Luyten (Beautiful Sin), Michael Mills (Toehider) en Wudstik.

De band bestond uit topmuzikanten uit het genre - Ed Warby (drums), Johan van Stratum (Bass), Timo Somers (gitaar), Marcel Coenen (gitaar), Joost Van Den Broek (keyboard) en meer. De charismatische Lucassen verscheen zelf ook, waardoor dit de grootste cast was in de live show geschiedenis van Ayreon. 'Live Beneath the Waves' brengt op levendige wijze de waterplaneet Y tot leven en dompelt het publiek onder in deze technologische onderwaterwereld.

Arjen vervolgt: "01011001 is één van mijn favoriete Ayreon-albums, en het samenstellen van deze show was echt spannend en de moeite waard. Toen ik de cast en crew voor het eerst benaderde kreeg ik binnen enkele minuten de meest hartverwarmende en enthousiaste reacties. Iedereen was enthousiast om mij te helpen het album tot leven te brengen.." Hoofdproducent Joost van den Broek voegt hieraan toe: "Deze liveproductie heeft de lat voor ons in alle opzichten nog hoger gelegd en heeft de meest indrukwekkende en epische show tot nu toe opgeleverd. Het album 01011001 heeft een heel specifiek geluid en gevoel dat we zo goed mogelijk en grandioos mogelijk naar het podium moesten vertalen."

Het openingsnummer "The Age of Shadows" toont acht ongelooflijke zangers en introduceert perfect de show en zet de toon voor de muzikale reis die komen gaat. Wat volgt is een betoverende rit, dus 'buckle up' en geniet van je verblijf op Planeet Y!

Koop hier de release aan: https://lnk.to/Ayreon?utm_source=Benelux+%2B+ROW+Press&utm_campaign=1fc057eaf8-AYREON_01011001_LBTW_BNL&utm_medium=email&utm_term=0_91fb212bf1-1fc057eaf8-297385549&mc_cid=1fc057eaf8&mc_eid=1eb9d404a4 .

 

Categorie: