Blackbriar - nieuwe single Fairy of the Bog

 

'Fairy of the Bog'. Dat is de nieuwe single-video van de symfonische gothic rock band Blackbriar (NL) die nu online staat.

Frontvrouw Zora: "'Fairy of the Bog' zit vol met Drentse geschiedenis en folklore. Het vertelt een verhaal over het meisje van Yde, geofferd aan de goden in het veenmoeras, waar haar lichaam 2000 jaar later gevonden is. Hoewel haar lichaam nu te zien is in het Drents museum, dwaalt haar ziel nog altijd rond op het Drentse landschap. Eenzaam is ze, tot aan dwaallichtje haar naar de witte wieven leidt, dansend bij het hunebed. We zijn trots op de rijke historie en folklore van onze provincie en het was dan ook geweldig dat we voor de muziek video de hele nacht hebben mogen filmen bij Hunebed D25 te Bronneger."

Blackbriar bekleedt een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene en is muzikaal en visueel even uniek als eigenwijs: orkestrale symfonische gothic rock en dromerige poppy metal, gekenmerkt door spannende en meeslepende composities. Duister en melancholisch met een sneeuwwit-bloedrood romantisch palet. En dan is er ook nog frontvrouw Zora Cock, die de band met haar betoverende verschijning en vooral met haar fabelachtige en loepzuivere zang naar grote hoogte tilt.

Sinds 2012 werkt de band non-stop aan zijn muzikale oeuvre, dat inmiddels drie EP's ('Fractured Fairytales' [2017]; 'We'd Rather Burn' [2018] en 'Our Mortal Remains' uit 2019) en zes singles omvat, waaronder de heavy debuutsingle single 'Ready to Kill' uit mei 2014. Volledig onafhankelijk en daardoor compromisloos ten opzichte van de hoogstaande kwaliteit van haar muziek en visuals, bond deze internationaal gevierde groep afgelopen decennium tijd een grote schare loyale fanatieke fans in binnen- en buitenland aan zich.

In plaats van zo snel mogelijk een debuutalbum uit te brengen, bouwde Blackbriar juist stap voor stap zijn naam en faam uit met smaakvolle video's die inmiddels gezamenlijk ruim dertig miljoen views op YouTube hebben ('Until Eterenity' uit 2015 voert de lijst met 17 miljoen views aan - zie video hierboven); met ruim 186.000 abonnees op dat videokanaal. Blackbriars songs zelf zijn ruim 13 miljoen keer gestreamd op muziekplatforms als Spotify.

Eerder dit jaar verscheen het langverwachte debuutalbum 'The Cause of Shipwreck', dat vorig jaar met de vermaarde producer annex multi-muzikant Joost van den Broek (o.a. Epica, Ayreon, Powerwolf, Kovacs) in zijn Sandlane Recording Facilities werd opgenomen, wederom gefinancierd middels crowdfunding. Op deze manier behield de band weer de volledige creatieve vrijheid over het artistieke proces.

Blackbriar online:

https://blackbriarmusic.com/main
https://www.facebook.com/blackbriarmusic
https://www.instagram.com/blackbriarmusic/
https://www.youtube.com/user/blackbriarmusic/videos
https://open.spotify.com/artist/6PXQUX3BYTSVj7LcvviOmI
https://en.wikipedia.org/wiki/Blackbriar_(band)

 

Categorie: 

More new videos: