Fixation releaset nieuwe single Claustrophobic met videoclip

 

Het is Jonas Hansen, frontman van de relatief nieuwe Noorse (post) metalcore band Fixation, menens op de nieuwe (2e) single-video 'Claustrophobic', die afkomstig is van het debuutalbum dat later dit jaar via het eveneens Noorse platenlabel Indie Recordings zal verschijnen: "It's me against myself again. I'm sinking lower than I've been. I'm claustrophobic in my skin, can only breathe if I give in."

Als ervaringsdeskundige wil Jonas in alle openheid en kwetsbaarheid met de wereld delen hoe claustrofobie voelt en geeft hij een inkijk in zijn eigen psyche: "Cause when it kicks in, it feels like everyone is out to grab my throat. And I know that it's all make believe, but I can't control myself. And I'm scared that when it's taking over, there'll be nothing left of who I really am."

Fixation is geen onbekende in het schrijven van rauwe en serieuze teksten over politieke of maatschappelijke zaken, maar deze keer zijn de teksten diep persoonlijk. Het nummer 'Claustrophobic' is geschreven toen Jonas Hansen in behandeling was voor zijn OCS (Obsessive-Compulsive Disorder). Jonas voelt het nu als zijn taak om het taboe en het stigma te doorbreken en de gesprekken over geestelijke gezondheid en OCS te normaliseren. "Tijdens mijn behandeling voor OCS had ik een heel sterke behoefte om mezelf te uiten, en het gevoel van claustrofobie in mijn eigen huid en de onmogelijke behoefte om van mezelf weg te komen. Het is belangrijk voor mij om open te zijn en deze gevoelens te delen, zowel voor mij als voor iedereen die de woorden die ik zing misschien nodig heeft. Het voelt zowel erg spannend als zenuwslopend om het eindelijk met de wereld te delen. Het is een lied dat heel persoonlijk is en het betekent veel voor mij."

Enkel en alleen op basis van de EP 'Global Suicide' die in het najaar van 2020 verscheen, stonden platenlabels en boekingskantoren in de rij om Fixation in te lijven. De vier muzikanten hielden echter het hoofd Scandinavisch koel en tekenden bij het internationaal gevierde Noorse platenlabel Indie Recordings. Het debuutalbum van Fixation verschijnt in 2022, maar vandaag zet de band alvast de nieuwe single 'Claustrophobic' online, de opvolger van de vorige single-video 'Stay Awake' die in 2021 verscheen.

Fixation combineert elektronische elementen vrijelijk met stadionrock en metal. Aanstekelijke riffs, dynamische melodieuze synthesizers, zware bas en drum ritmes vormen een achtbaan van melancholische agressie. Met serieuze teksten en een verfrissende kijk op maatschappijkritiek duidt de band de actualiteit. De band wijkt zowel visueel als muzikaal (als qua lyrics) af van hetgeen gangbaar is in het metalcore genre. Voor frontman Jonas Hansen is Fixation de ideale uitlaatklep voor zijn psychische demonen waartegen hij al een tijd (openlijk) strijdt, zoals claustrofobie.

ONLINE
Facebookhttps://www.facebook.com/FixationMusic/
Instagramhttps://instagram.com/fixationband/
Websitehttp://www.fixationband.com
Soundcloudhttps://soundcloud.com/fixationband
Urørthttp://urort.p3.no/artist/fixation
Indie Recordingswww.indierecordings.no
Apple Musichttps://music.apple.com/us/artist/fixation/1503716217
Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/4XbPyHXCANCyqyrqALccrI?si=I73rhPLeT7qXoHgqBZWE4w&dl_branch=1&nd=1

Categorie: 

More new videos: