Nieuwe Evanescence videocip Use My Voice online

 

In een eerder bericht kon je al luisteren naar het nieuwe Evanescence nummer Use My Voice, deze keer is ook de videoclip beschikbaar en te bekijken op Youtube. Het nummer geeft de huidige sociaal-politieke tijdgeest van belangenbehartiging en activisme weer.

De video is geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker Eric Howell. Frontvrouw Amy Lee ontmoette Howell voor het eerst in 2015 toen haar werd gevraagd om het eindthema van de titel te schrijven voor zijn film 'Voice From The Stone' (met Emilia Clarke van 'Game of Thrones').

In de video worden Amy Lee, haar bandleden en een groep burgers die zich inzet voor verandering en gerechtigheid gevolgd. Beginnend met Amy alleen in het donker en eindigend in een collectieve, met licht gevulde demonstratie terwijl de dag aanbreekt, dient de video als een hoopvolle metafoor om van duisternis naar een meer verlichte toekomst te gaan door gehoord te worden.

Eerder deze maand werkte Evanescence samen met HeadCount: een non-profit organisatie die deelname aan democratie bevordert via muziek, cultuur en digitale media om Amerikanen aan te moedigen gebruik te maken van hun stemrecht bij de presidentsverkiezingen in november van dit jaar. Eerder deze week werd Amy hierover geïnterviewd door CBS 'This Morning'(zie video hieronder).

Amy Lee: "We zijn trots om op te staan en ons aan te sluiten bij de strijd tegen het onrecht, tegen de leugens en de onderdrukking die ons land en de wereld teisteren. Het maakt niet uit wie je bent, hoe je eruitziet, waar je vandaan komt of van wie je houdt. Je stem is belangrijk. We hopen een licht te laten schijnen in de duisternis; te versterken en te inspireren. Gebruik je stem. Ga stemmen!"

Op 'Use My Voice' zijn de volgende gastzangeressen te horen:
· Taylor Momsen van The Pretty Reckless
· Lzzy Hale van Halestorm
· Violiste Lindsey Stirling
· Deena Jakoub van Veridia (vriend van Amy en co-auteur van het nummer)
· Sharon den Adel van Within Temptation
· Amy's zussen: Carrie South en Lori Lee Bulloch
· Amy McLawhorn, echtgenote van Evanescence-gitarist Troy McLawhorn

Amy Lee: "This is an era of awakening, and full of powerful beauty. I hope to inspire others to seek truth, find their own voices and use them as I step up to use mine. Don't let anybody speak for you. Only you can do that."

Categorie: