Orden Ogan onthult videoclip voor nieuwe single, 'My Worst Enemy'

Orden Ogan kondigde onlangs hun ondertekening aan bij het opkomende Hamberg (DE) / Los Angeles, CA gebaseerde label Reigning Phoenix Music vergezeld van een enthousiaste belofte van nieuwe muziek die nu wordt ingelost. Afgelopen vrijdag bracht de band hun nieuwe single My Worst Enemy uit.

Het nummer is het eerste voorproefje van het studioalbum van de groep The Order Of Fear, dat deze zomer wordt uitgebracht, en werd visueel vastgelegd door een team onder leiding van de band's eigen Sebastian "Seeb" Levermann (zang; Greenman Studios) samen met Tobias "Wingis" Struck (Bildfabrik).

Een reactie van Orden Ogan over het nummer: "We show our vulnerable side and get as personal as never before with our new single My Worst Enemy. It's a power ballad, reaching out to those who suffer from anxiety, depression and self-doubt, making them known that they're not alone."

My Worst Enemy is een speciale keuze als eerste single van The Order Of Fear omdat ballads niet de gebruikelijke manier zijn om opwinding te veroorzaken voor een nieuwe plaat, maar het is een nummer van wereldklasse, vertelt het begin van het albumverhaal en behandelt bovendien een gevoelig onderwerp. Net als veel andere Orden Ogan-nummers heeft het ook twee lagen als het gaat om de tekst: Aan de ene kant heeft My Worst Enemy Alister Vale in de hoofdrol, een onsterfelijk personage dat dood en verdriet verspreidt en dat het werk van de band begeleidt sinds hun begindagen; aan de andere kant doet het nummer een beroep op mensen die vechten met innerlijke demonen.
Simpel gezegd: My Worst Enemy gaat over het feit dat je meestal je eigen ergste vijand bent door gevangen te zitten in negatieve gedachten en steeds weer dezelfde fouten te maken.

 

Categorie: